Over ons / About us

Mijn naam is Gregory Pope, trainer, voorjager en gelegenheidsfokker van werkgefokte Engelse Springer Spaniels. In 1998 importeerde ik mijn eerste Engelse Springer Spaniel teef Hawridge Nina (Skye) uit Engeland. Skye werd getraind middels het boek van legendarische top trainer Keith Erlandson. Een klein, snel en makkelijk trainbaar teefje dat bij de eerste keer uitbrengen op een jeugd veldwedstrijd in Tholen een derde plaats behaalde met de kwalificatie ZG, geen slechte prestatie voor een beginnende voorjager en onervaren hond. Het jaar daarop behaalde we het jachtgeschiktheidscdrtificaat van de toenmalige Spaniel Unie Nederland, tegenwoordig de Jachtcomissie SUN.

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en een hoop ervaringen rijker, het fokken van gezonde honden is mijn grootste doelstelling, voorop staan uiteraard naast gezondheid dingen als trainbaarheid, will to please en het van nature willen apporteren, jagen en de dichte dekking  aan nemen. Al mijn honden hebben zich bewezen tijdens de praktijk jacht en/of veldwedstrijden.

Een aantal door mij getrainde honden die zijn  gebruikt bij het opzetten van de "Woodview" lijn zijn Rhanna Sixpence, (tot op de dag van vandaag mijn all time favorite, een adelijke uitstraling, super intelligent, snel, stijlvol en zeer makkelijk te trainen), Angie's boy of the Spring Cottage, (gefokt door Hajo Geervliet en Elly Bos), de door mij getrainde Vwk.07 Striker of Sweetgale Valley, (gefokt door goede vriend Arnold Smit van de Sweetgale Valley kennels). Woodview Carnaby Colleen (Eigendom van de fam. Ten Thije, niet door mij getraind). Perfect Pear,  Thornycourt Flower, Mickelthorn Mayhem, Braebirnie Bullet (alle vier eigendom van Wim en Martijn van Run) zijn ook niet door mij getraind maar wel door Wim en Martijn beschikbaar gesteld om de Woodview lijn voort te zetten en uit te breiden. Daarnaast heb ik diverse springers getraind en verkocht aan jagers voor gebruik tijdens de praktijk jacht.

Mijn doelstelling is van begin af aan altijd al het duidelijk geweest, een goede, gezonde, stabiele eigen werklijn opzetten en behouden. Dit is iets wat niet over één nacht ijs en zonder tegenslagen te realiseren is, het vergt tijd, een goede basis,  geduld, kennis van bloedlijnen en vooral transparantie en openheid bij fokkers onderling (iets waar we veel meer van kunnen gebruiken binnen het ras) uiteraard speelt geluk ook een grote rol mee."Mate the best to the best and hope for the best" is een advies dat ik ooit kreeg van een top trainer/fokker van een bekende werklijn uit Engeland, helaas ...... het willekeurig koppelen van twee toppers geeft geen garantie dat nakomelingen uit zo'n dergelijke willekeurige combinatie ook toppers zullen worden, er komt zoveel meer bij kijken waaronder de vraag lijnteelt of outcross? Op welke honden ga ik lijnteelt toepassen / terugfokken? Ga ik voor outcross, de vraag waarom ga ik voor outcross, vele goede eigenschappen kunnen bij een complete outcross namelijk verloren gaan.... er zijn zoveel verschillende dingen waar men tijdens de fok rekening mee dient te houden iets wat niet altijd meevalt. Hetzelfde geld voor gezondheid, twee ouderdieren met een heupuitslag A geeft absoluut geen garantie dat toekomstige nakomelingen uit een dergelijke combinatie allen A heupen zullen hebben ook hier komen vele verschillende factoren bij kijken, voeding en opvoeding spelen daarbij een hele groote rol.

Inmiddels heb ik ook diverse springers geëxporteerd, niet alleen binnen Europa naar landen als Duitsland, België en Frankrijk maar ook de Verenigde Staten staan op de lijst.